Магдалинівська селищна територіальна громада приєднується до ініціативи «Сади Перемоги»!
Відділ земельних відносин та екологічних питань, опубліковано 18 квітня 2022 року о 17:00


Аби не допустити продовольчої кризи в Україні, яку можуть спричинити воєнні дії,  в нашій державі ініційовано впровадження ініціативи «Сади Перемоги». 

Ініціатива «Сади Перемоги» спрямована на ефективне використання земельних ділянок і залучення всіх можливих ресурсів для вирощування продуктів харчування, щоб не допустити продовольчої кризи в Україні.

Ініціатори акції зазначають, що «Сади Перемоги» не тільки стануть відповіддю на загрозу нестачі продуктів, а й забезпечать самозайнятість сотень тисяч людей, сприятимуть розвитку підприємництва в аграрній сфері

Більше інформації про ініціативу «Сади Перемоги» можна дізнатися на сайті https://sadyperemohy.org та на сторінці Фейсбук https://www.facebook.com/SadyPeremohy/

Ініціативу «Сади Перемоги» було оголошено минулого тижня учасниками проєкту міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe). Ініціатива реалізується спільно з Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України.

У Магдалинівській селищній територоіальній громаді Новомосковського району Дніпропетровської області до реалізації всеукраїнської кампанії "Сади Перемоги" згідно Програми  підтримки самозабезпечення харчовими продуктами “Сади Перемоги” на 2022 – 2024 роки” залучатимуть землі громади, які не використовуються: Це присадибні ділянки та ділянки для ведення особистого господарства в межах населених пунктів громади.

Тож серед першочергових кроків на рівні Магдалинівської громади є:

1. Оцінка потреб громади у харчових продуктах на основі норм споживання окремих категорій продуктів та реальної кількість жителів (калькулятор для таких розрахунків доступний на сайті Ініціативи https://sadyperemohy.org/calculator/).

2. Проведення обліку земельних ділянок, що використовуються чи можуть бути використані для розширення виробництва сільськогосподарської продукції.

3. Збір потреб домогосподарств та внутрішньо переміщених осіб, яким необхідно надати допомогу для освоєння земельних ділянок для вирощування сільгосппродукції.

4. Розробка плану активних дій із самозабезпечення мешканців громади харчовими продуктами та пошуку додаткових ресурсів фінансування.

5. Здійснити реальну оцінку потреб в харчових продуктах та можливостей громади щодо їх вирощення, переробки, зберігання та реалізації

6. Забезпечення вирощування, збір, переробку, збереження продукції для задоволення потреб в харчуванні, а також формування місцевого резервного фонду

Магдалинівська селищна територіальна громада рекомендує мешканцям громади та внутрішньо переміщеним особам долучитись до ініціативи «Сади Перемоги».


Приєднуйтесь до ініціативи «Сади Перемоги» – допоможіть плідно використати кожен клаптик нашої землі для спільної перемоги! Долучаймося до городніх військ України! Не залишимо ворогу жодного шансу заморити нас голодом! Наперекір його нищівним планам вирощуймо рекордні врожаї!

 

Довідки за телефонами: 056 912 11 85, 056 912 83 36, 056 912 11 89

 



Презентація Сади перемоги-нов.pdf

https://drive.google.com/file/d/12sRFHVidgN9_Vo6oUlE1u6QuHAaQWnxz/view?usp=sharing


https://www.adm-km.gov.ua/?p=110728

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux