На Магдалинівщині заборонено населенню відвідувати ліси
Відділ земельних відносин та екологічних питань, Відділ цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами, опубліковано 06 квітня 2022 року о 16:00

 

На Магдалинівщині заборонили відвідувати ліси. Це пов'язано з реальною загрозою виникнення пожеж у лісах та мінімізації їх наслідків. Відповідне розпорядження «Про заборону  відвідування лісів населенням Новомосковського району у період воєнного стану» 30.03.2022  підписав голова райдержадміністрації – начальник районної військової адміністрації Михайло ВИШНЕВСЬКИЙ.

Згідно з розпорядженням, у період воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів населенням і в’їзд до лісів Новомосковського району (крім транзитних шляхів) транспортних засобів й іншої самохідної техніки за винятком Збройних Сил України, командуванням видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, у правління оперативних командувань, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України, Міністерства внутрішніх справ України, інших органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та тих, що використовуються для лісогосподарської мети у період воєнного стану та високої пожежної небезпеки.

Державним підприємствам «Новомосковське лісове господарство» Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства, «Новомосковське військове лісове господарство» Міністерства Оборони України забезпечити здійснення контролю за недопущенням перебування у лісі населення та транспортних засобів.

Також зазначено, що органам місцевого самоврядування, необхідно провести роз’яснювальні роботи серед населення через консультативні пункти, щодо заборони відвідування населення лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки.


Новомосковська районна військова адміністрація заборонила відвідування лісів населенням!

Відповідно Указу Президента України від 24.02.2022 року N°64 "Про введення воєнного стану в Україні", п. 8 ст. 31, ст. 88 Лісового кодексу України, Правил пожежної безпеки у лісах України, затверджених наказом Державного комітету лісового господарства України від 27.12.2004 року «278, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 24.03.2005 року №328/10608, розпорядження начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації від 25.03.2022 №81/0/527-22 «Про заборону відвідування лісів населенням Дніпропетровської області у період воєнного стану», на виконання розпорядження начальника Новомосковської районної військової адміністрації «Про заборону відвідування лісів населенням Новомосковського району у період воєнного стану» від 30.03.2022 року №74, з метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах Новомосковського району та мінімалізації наслідків.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ :

Відвідування лісів населенням та в'їзд до лісів Новомосковського району (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої самохідної техніки, за винятком транспортних засобів й іншої самохідної техніки за винятком Збройних Сил України, командуванням видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, у правління оперативних командувань, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України, Міністерства внутрішніх справ України, інших органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та тих, що використовуються для лісогосподарської мети у період воєнного стану та високої пожежної небезпеки.

Згідно з розпорядженнями начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації від 25 березня 2022 року № 81/0/527-22 та Новомосковської районної військової адміністрації від 30 березня 2022 року № 74 заборонено відвідування населенням лісів Дніпропетровської області (Новомосковського району) та в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки у період воєнного стану.

Заборона стосується всіх цивільних осіб - пішоходів та громадян на автомобілях. Виключення становлять лише транзитні шляхи. Ліси можуть відвідувати тільки військовослужбовці Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Державної служби зв'язку та захисту інформації, СБУ, Нацгвардії, Служби зовнішньої розвідки, співробітники правоохоронних органів, лісники, та особи, які наділені спеціальними службовими повноваженнями. Таке обмеження запровадили, щоб попередити виникнення пожеж.

«З початком весни та за теплої погоди мешканці Дніпропетровщини починають виходити на пікніки. І не завжди ці пікніки завершуються вдало: часто люди додають роботи ДСНС, бо лісові пожежі, на жаль, зараз не рідкість. Обмеження мають зменшити навантаження на рятувальників, які дбають про безпеку регіону та допомагають колегам із «гарячих точок», – розповіла начальниця управління цивільного захисту Дніпропетровської обласної військової адміністрації Тетяна Куряченко.

Представники ДСНС розповіли, що у зв'язку з потеплінням та сухою погодою на території Дніпропетровської області збільшилася кількість пожеж у природних екосистемах. Наймасштабніші пожежі виникли у Новомосковському, Синельниківському, Нікопольському, Криворізькому, Павлоградському, Дніпровському районах. З 24 лютого до 29 березня 2022 року зафіксовано 999 пожеж на площі 1 404 га.

Дотримання громадянами правил контролюватиме обласне управління лісового та мисливського господарства разом із рятувальниками.

Спеціалісти проводитимуть спільні рейди, а на порушників складатимуть адміністративні протоколи. Штраф за відвідування лісів – від 1 530 до 15 300 грн.



Розпорядження голови Новомосковської РВА № 74 30.03.2022 року.

 Брифинг в Дніпропетровській ОВА щодо обмеження відвідування лісів на Дніпропетровщиніhttps://youtu.be/3MxLvfQs_9Y

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux